Volledig scherm
Jayden, Vera, Finn en Juul zijn met een berg speelzand ook al tevreden. © Anthony Verolme

Minder toestellen in speeltuin Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER – Als het meezit, staan er nog dit jaar nieuwe speeltoestellen in speeltuin De Vossetuin aan de Cornelis Frankenstraat in Oud-Vossemeer. Vrijwilligers hebben de versleten exemplaren verwijderd. De kantine is al vernieuwd. Het is wachten op voldoende geld in de pot. 

Met de locatie aan de Cornelis Frankenstraat, verscholen achter rijtjeshuizen, is niets mis. Wel met de speeltoestellen. Het merendeel is afgelopen maanden verwijderd. Ze voldeden niet meer aan de huidige eisen. De kabelbaan, enkele jaren geleden gesponsord door de Rabobank, is gebleven. Evenals een glijbaan, klimhuisje en een draaimolen. Maar dan heb je het ook wel gehad.

Nieuwe speeltoestellen aanschaffen is nog een lastige opgave. Een simpele wip kost al snel zeshonderd euro, vertelt Karin van Haaften, bestuurslid van de speeltuin. In totaal is veertig mille nodig voor het plaatsen van nieuwe toestellen. Geld dat de vereniging niet in kas heeft. Daarom is een fondsenwerver in de hand genomen. Aangevuld met een nalatenschap van de stichting Van ’t Hof-Quist en een bijdrage van de gemeente moet het bestuur een eind kunnen komen. “Iedere donatie, zoals in de vorm van een speeltoestel, is welkom”, aldus Van Haaften.

Hoewel de werkzaamheden nog in volle gang zijn, is de speeltuin dit seizoen gewoon open. Kinderen hebben niet veel nodig, zegt Van Haaften. “Als er straks speelzand is gestort, het gras is gemaaid en de boel aan kant is, kunnen we gewoon de deuren openen.” De speeltuin is open op maandag, woensdag en vrijdag. Het bestuur denkt na over openstelling zonder toezicht op andere dagen.