Volledig scherm
© Thinkstock

SGP Tholen verbolgen over Halloweentocht

THOLEN - De SGP-fractie in Tholen is verbolgen over de Halloweentocht die vrijdag werd gehouden in Oud-Vossemeer. ,,De meest afgrijselijke demonen worden afgebeeld. De link naar de dood wordt steeds directer gelegd.”

Dat blijkt uit vragen die raadslid Aad Prins stelt aan het college van B en W. Zo wil Prins van de gemeente weten op welke manier een dergelijke activiteit past binnen de doelstellingen van de gemeente, en of het college bereid is om dergelijke evenementen voortaan te verbieden.

Volgens het raadslid 'wordt er gespeeld met het ernstige moment van sterven, waar nabestaanden veel verdriet van kennen'. ,,Waar het een aantal jaren geleden begon met wat bewerkte pompoenen, worden nu de meest afgrijselijke demonen afgebeeld.''

Niet alleen de 'macabere uitingen' zitten de SGP'er dwars. Het verbaast hem nog meer dat de griezeltocht in naam van de gemeente door Jongerenwerk Tholen is gehouden. Prins vindt dat de gemeente te ver gaat door zich voor zulke activiteiten in te zetten. ,,Het is geen goede ontwikkeling om jeugd op deze manier met de meest gruwelijke taferelen maar ook met de ernst van het sterven te confronteren. Iedereen krijgt er een keer mee te maken, vroeg of laat. Wij geloven dat juist met eerbied over het leven na het sterven gesproken moet worden.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement