Volledig scherm
2011-10-23 00:00:00 OVERVEEN (ARCHIEFFOTO) - Informatie over de kwaliteit van huisartsen moet openbaar en makkelijk toegankelijk worden. Dat wil patiëntenorganisatie NPCF. Uit een inventarisatie onder de achterban blijkt dat patiënten willen weten hoe goed hun huisarts is in vergelijking met andere artsen. Ook geven veel patiënten aan dat het moeilijk is om te wisselen van huisarts. ANP XTRA KOEN SUYK © ANP

SGP in Tholen maakt zich zorgen over huisartsenpost

THOLEN - De Thoolse SGP-fractie maakt zich zorgen over de dienstverlening van de huisartsenposten in West-Brabant. Raadslid Chris Koopman heeft schriftelijke vragen gesteld.

Inwoners van Tholen zijn voor de huisartsenzorg in avond, nacht en weekend aangewezen op de post in Bergen op Zoom. Het is onzeker of deze in de toekomst altijd open is. 

De Stichting Huisartsenposten West-Brabant stelt namelijk dat het ondoenlijk is om de bestaande posten in Bergen op Zoom, Roosendaal, Etten-Leur en Breda altijd open te houden. De werkdruk voor de huisartsen zou te groot worden.

Welke maatregelen exact worden genomen, wordt later duidelijk, maar in Bergen op Zoom en Roosendaal hebben politici al gezegd het onaanvaardbaar te vinden dat aan de openingstijden van ‘hun’ post wordt gemorreld. 

De SGP-fractie in Tholen maakt zich ook zorgen. Als de post in Bergen op Zoom gesloten is, moeten inwoners helemaal naar Roosendaal. De SGP wil onder meer weten of het college ook betrokken is bij de gesprekken over de toekomst van de posten.