Volledig scherm
Leo Vroegop van de stichting Vrienden van Siem kijkt terug op een geslaagd 'Siems eindejaarstoernooi’. Het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi werd voor het eerst gespeeld in De Meulvliet in Tholen. © Johan van der Heijden

Scoren in én voor het goede doel bij het zaalvoetbaltoernooi van de Vrienden van Siem

THOLEN - Bij het jaarlijkse eindejaarstoernooi van de Vrienden van Siem draaide het zaterdag weer om sportiviteit in de breedste zin van het woord. Zestig voetballers kwamen naar De Meulvliet in Tholen om te spelen voor het goede doel én de Siem-Wisselbokaal. 

Het team van Dynaplus Management ging er - net als vorig jaar - met de winst vandoor. Het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi werd voor het eerst gespeeld in De Meulvliet in Tholen. „Dat is groter dan De Wellevaete in Sint-Annaland, dus we konden voor het eerst met grote doelen en een keeper spelen”, zegt Leo Vroegop van de Vrienden van Siem. 

De Vrienden van Siem zijn de voetbalvrienden van de in 2006 overleden Siem Vroegop uit Sint-Annaland. Ieder jaar zetten ze activiteiten op touw waarmee ze geld ophalen voor goede doelen op het gebied van kanker. Dit jaar is dat het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Met de opbrengst van dit jaar wordt een familieruimte op de afdeling oncologie ingericht. Het eindbedrag maakt de stichting bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie op 18 januari, evenals het goede doel voor 2020 én de nieuwe ambassadeur.

Voor het zo ver is, staat er nog één activiteit op de agenda. Op oudjaarsdag kunnen mensen aan de Koelhuisdreef in Sint-Annaland terecht bij de carbidschietmiddag en demodag van scherpschuttersvereniging Prinses Juliana.