Volledig scherm
De eerste kinderkleding om te ruilen ligt al gereed. © KrijgdeKleertjes Tholen

Scherpenisse krijgt ruilpunt voor kinderkleding

SCHERPENISSE - Woensdag wordt ruildag bij Theresa Juhas. De inwoonster van Scherpenisse begint een ruilpunt voor kinderkleding aan het Schuttershof 7 in haar dorp.

Juhas kwam naar eigen zeggen op het idee omdat ze duurzaamheid belangrijk vindt, maar ook waarde hecht aan sociale verbinding en participatie. ,,Kinderen groeien snel uit hun kleding en een nieuwe garderobe kost  geld. Weggooien vind ik zonde, vooral als de kleding van mijn kinderen een ander nog blij kan maken. Het ruilpunt is niet alleen een plek voor gratis kleding, maar ook een manier om moeders van alle achtergronden samen te brengen.”

Vanaf 1 mei houdt ze iedere eerste woensdag van de maand een ruilmiddag, tussen 14.30-16.30 uur. Juhas draait het ruilpunt vrijwillig. Ze heeft zich aangesloten bij de website KrijgdeKleertjes.nl, een site voor ouders om kinderspullen te ruilen. 

Om nog meer spullen een tweede leven te geven zijn er de KrijgdeKleertjes-ruilpunten. De Thoolse vestiging  is het eerste lokale ruilpunt in Zeeland. Meer informatie staat op de facebookpagina van KrijgdeKleertjes Tholen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement