CDA-raadslid Rob Duijm.
Volledig scherm
CDA-raadslid Rob Duijm. © Peter J.E. Roek Pentalux Photography

Rob Duijm stopt tussentijds als raadslid in Tholen

THOLEN - CDA’er Rob Duijm stopt per 12 maart als lid van de gemeenteraad in Tholen. Hij wordt opgevolgd door commissielid Michael Schoonen.

Duijm, die ook eigenaar is van vakantiepark De Striene bij Strijenham, doet vooral een stapje terug om ruimte te maken, legt hij uit. ,,Ik heb het raadswerk altijd met heel veel plezier gedaan en doe dat nog steeds. Maar ik zit nu tien jaar in de raad. Een tijdje geleden zette me dat aan het denken. Als anderen hun werk met zoveel enthousiasme, inzet en deskundigheid doen, moet ik ze daar dan van weerhouden? Michael heeft er heel veel zin in. Dan is het mooi dat hij ook nog tijdens deze raadsperiode zich twee jaar kan presenteren.”

De CDA’er kijkt positief terug op zijn decennium als raadslid. ,,Ook al was het laatste half jaar even wat minder. Met name de discussie over zwembad De Spetter. Maar dat is niet wat mijn terugblik op tien jaar gemeenteraad is. Ik kijk er juist heel positief terug op wat ik heb kunnen doen en op de samenwerking daarbij.”

Duijm neemt in de raadsvergadering van 12 maart afscheid. Eerder werd al bekend dat ook wethouder Jan Harmsen die avond een stapje terug doet.