Regenboogvlag voor het eerst gehesen bij Thools en Reimerswaals gemeentehuis

videoTHOLEN - Onder belangstelling van een handvol sympathisanten, raadsleden én burgemeester Ger van de Velde is vanochtend de regenboogvlag bij het Thoolse gemeentehuis gehesen op Coming Out-day. 

Het is voor het eerst dat die vlag, die symbool staat voor de LHBTI-gemeenschap, wapperde bij het gemeentehuis in ‘de vijfde vlaggenmast’. Die heeft de gemeente laten plaatsen zodat externe partijen daar op aanvraag kunnen vlaggen. Dus ook COC Zeeland, dat opkomt voor de LHBTI-gemeenschap. 

Ook in Reimerswaal werd voor het eerst een regenboogvlag gehesen. Dat gebeurde zonder enige ceremonie bij het gemeentehuis. Schouwen-Duiveland is de enige Zeeuwse gemeente waar de vlag níet wapperde. Om een tegengeluid te laten horen, hesen enkele openbare scholen wel de regenboogvlag.

Stefano la Heijne hijst de vlag, en krijgt daarbij ondersteuning van raadslid Jacques Dekkers (PvdA/GroenLinks) en Corrie van der Horst, die zich sterk maakt voor de LHBTI-gemeenschap.
Volledig scherm
Stefano la Heijne hijst de vlag, en krijgt daarbij ondersteuning van raadslid Jacques Dekkers (PvdA/GroenLinks) en Corrie van der Horst, die zich sterk maakt voor de LHBTI-gemeenschap. © Ernesta Verburg
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement