Volledig scherm
Ree zoekt verkoeling tussen vissende lepelaars en zilverreigers op de Slikken van de Heen © Dirk van Straalen

Ree zoekt koelte tussen vissende vogels

SINT PHILIPSLAND - Zelfs voor Dirk van Straalen, die als ecoloog en vogelonderzoeker veel tijd doorbrengt in de natuurgebieden van de Zeeuwse Delta, is het een uniek tafereel. 

Toen hij maandagochtend vissende lepelaars en zilverreigers observeerde op de Slikken van de Heen, bij het Krammer-Volkerak, zag hij een ree die de kreek wilde oversteken. Voor de zekerheid hield hij de camera van zijn telefoon voor zijn telescoop. ,,Ik dacht: even kijken of hij op de goede plek oversteekt. En jawel.” 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Heleen Hage won vier etappes en werd tweede in de Tour Féminine: ‘Ik was nog nooit een berg opgereden’
    PREMIUM

    Heleen Hage won vier etappes en werd tweede in de Tour Féminine: ‘Ik was nog nooit een berg opgereden’

    Op vrijdag 19 juli wordt op een heuvelachtig circuit in Paul de zesde editie van La Course gereden. De vrouwen rijden over hetzelfde parcours dat de mannen later die dag in de individuele tijdrit afleggen. De vrouwen doen de ronde vijf keer, zodat de totale afstand 120 kilometer bedraagt. In de jaren tachtig hadden de vrouwen hun eigen Tour de France, drie weken lang. Heleen Hage uit Sint Maartensdijk legde bij de eerste editie in 1984 beslag op de tweede plaats en koestert nog altijd de goede herinneringen.