Volledig scherm
© Willem Adriaansens

Raad wil aanpak van problemen in Sint-Maartensdijk

SINT-MAARTENSDIJK - Het is tijd voor actie in Sint-Maartensdijk. Dat vindt een meerderheid van de Thoolse gemeenteraad. SGP, CU en VVD spraken donderdag tijdens de raadsvergadering de wens uit dat de gemeente een actieve rol gaat spelen in het oplossen van de problemen in de smalstad. De dorpstafel en de ondernemersvereniging vinden dat het ronduit slecht gaat met Sint-Maartensdijk.

Er is onvrede over meer de open plekken in het dorp, gebouwen die staan te verpauperen, de sluiting van winkels en de samenstelling qua inwoners. Er zijn relatief veel huurwoningen.

De twee organisaties kondigden onlangs aan een dorpsvisie te gaan opstellen. SGP, CU en VVD vinden dat de gemeente daaraan moet meedoen. "Dit is een uitgelezen kans om problemen samen aan te pakken", vindt Jaap Hage (CU).

Wethouder Kees van Dis zei de zorgen te delen. Met name Sint-Maartensdijk West heeft volgens hem de volle aandacht. "Daar willen we allemaal een mooie wijk met verschillende type woningen." Volgens Van Dis is er volop contact met de dorpstafel.