Volledig scherm
Dominee Lambrecht Quist foto Anton Dommerholt/RD

Raad Tholen is kritisch, maar zet punt achter kwestie rond dominee

THOLEN - De meeste partijen in de Thoolse gemeenteraad hebben zich donderdag tijdens de raadsvergadering kritisch uitgelaten over de toespraak van dominee Lambrecht Quist tijdens de herdenking van de Watersnoodramp in Stavenisse.

Ze zetten nu wel een punt achter de kwestie.

PvdA, SP, ABT en VVD namen zeer nadrukkelijk afstand van de woorden van de dominee. "Dit was eens maar nooit meer", stelde VVD-fractievoorzitter Jack Werkman. Zijn collega Jan Heshof (PvdA) noemde de woorden van de dominee onnodig kwetsend en grievend. Ook CU en CDA vinden dat het niet op deze manier had mogen gebeuren.

De SGP nam het voor de dominee op door te stellen dat hij in zijn toespraak ook over de liefde van God heeft gesproken. Desondanks zei fractievoorzitter Bert van Eenennaam het te betreuren dat mensen zich gekwetst hebben gevoeld door de woorden van Quist.

Vrijwel de gehele raad vindt dat, nu het college excuses heeft aangeboden, er een punt achter de kwestie kan worden gezet. Alleen ABT vindt dat de raad de kwestie nog eens uitgebreid moet bespreken om te voorkomen dat dit in de toekomst nog eens gebeurt.

Dominee Quist stelde tijdens de door de gemeente georganiseerde herdenking dat God de hand heeft gehad in de Ramp. Deze zou vanuit het oogpunt van God nog niet genoeg pijn hebben veroorzaakt.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement