Volledig scherm
© Purestock/Thinkstock

Raad stelt eisen aan comfortabel plassen en poepen voor duikers

THOLEN - Duikers met hoge nood moeten op Tholen voorlopig nog hun behoefte doen op een Dixi. De gemeenteraad vindt dat op de bekende duiklocaties pas 'dure' sanitaire voorzieningen mogen worden gebouwd als is aangetoond dat de komst van de vele duikers ook een meerwaarde is voor de Thoolse economie.

In een zogeheten startnotitie over het toerisme wordt het voornemen voor de aanleg van de sanitaire voorzieningen uitgesproken. Bij de Bergse diepsluis zou dat zo'n veertigduizend euro gaan kosten, op andere locaties de helft. 

Veel geld

De SP vindt dat veel geld. De partij wil eerst wel eens zwart op wit zien dat de duikers ook iets uitgeven op Tholen alvorens de gemeente diep in de buidel tast voor deze doelgroep. Voor de eigen inwoners zijn er volgens raadslid Kees Slager ook niet overal toiletten bij de populaire zwemlocaties.

Meerwaarde voor economie

De hele raad stemde in met een motie van de SP waarin wordt gesteld dat de sanitaire voorzieningen alleen worden aangelegd als de meerwaarde van de duiklocaties voor de Thoolse economie is aangetoond.  Het duiktoerisme is één van de pijlers onder de ambitieuze toeristische plannen van Tholen.