Volledig scherm
© Thinkstock

Raad in de bres voor gymvervoer op school Anna Jacobapolder

SINT PHILIPSLAND - Basisschool Het Kompas in Anna Jacobapolder mag niet in de problemen komen doordat ze minder geld krijgt van de gemeente voor het vervoer van de kinderen naar de gymzaal in Sint Philipsland. 

Een motie met die strekking werd donderdag door de hele gemeenteraad aangenomen. De partijen vinden dat de gemeente samen met de school naar een alternatieve manier van vervoer moet zoeken. Als die er niet is, moet de korting ongedaan worden gemaakt.

Anna Jacobapolder is de enige kern in de gemeente die geen gymzaal heeft. Om de ongeveer 35 leerlingen naar het buurdorp te vervoeren, krijgt de school tienduizend euro per jaar van de gemeente. Zelfs dan betaalt de school ook nog een deel uit eigen zak. Toch wil het college de subsidie halveren in het kader van de bezuinigingen.

Daar kwam de school tegen in het geweer. ,,Als wij een nog groter deel van het vervoer zelf moeten betalen, is dat een enorme hap uit ons toch al kleine budget'', zei directeur Cokky Schults onlangs. ,,Op een school met driehonderd leerlingen lachen ze misschien om zo'n bedrag, maar bij ons zal het direct ten koste gaan van andere belangrijke zaken, misschien wel de uren van de onderwijsassistent.''

De raad constateert nu ook dat Het Kompas überhaupt al alle zeilen moet bijzetten om zichzelf in stand te houden en dat ze als enige school extra kosten moet maken voor vervoer naar de gymzaal. Dat gaat volgens de fracties in tegen het gelijkheidsprincipe. Daarom moet de school geholpen worden.