Volledig scherm
De Zeelandparade in Tholen. © Rob Paardekam

Publiek vermaakt zich tijdens Zeelandparade in Tholen (video)

THOLEN - Tholen is zaterdagmiddag uitgelopen voor de Zeelandparade. De Zeeuwse optocht trok door de straten van de oude binnenstad vanwege het 650-jarig bestaan van het stadje.

In de stoet liepen onder meer klederdrachtclubs, verenigingen, muziekgezelschappen en inwoners mee. De toeschouwers genoten zichtbaar van alle groepen en voertuigen die voorbij trokken. Er was veel applaus voor onder meer de fietsende muzikanten van de Holland Bicycle Showband Crescendo en de Thoolse veteranen, die mee mochten rijden in voertuigen van het Bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp. Er stonden niet alleen Tholenaren langs de route. Ook mensen uit Brabant en andere delen van Zeeland wisten de weg naar het jarige stadje te vinden. ,,Ik ben hier al zeker twintig jaar niet meer geweest’’, zei Gerda Koole uit Middelburg, die zich aan de Wal had geposteerd. ,,Toen ik in de krant las over deze parade dacht ik: dat is een mooie reden om weer eens naar Tholen te gaan.’’ De Stichting Tholen 650 jaar houdt het hele jaar lang activiteiten om te vieren dat Tholen 650 jaar geleden stadsrechten kreeg. Later dit jaar volgen onder meer nog een historische dag, een talentenjacht, een korenavond en een afsluitende avond met bekende Nederlandse artiesten.

Tholen is zaterdagmiddag uitgelopen voor de Zeelandparade. De Zeeuwse optocht trok door de straten van de oude binnenstad vanwege het 650-jarig bestaan van het stadje. Lees ook: http://www.pzc.nl/1.6197577