Volledig scherm
© Thinkstock

Postcoderozen krijgt voet aan de grond in gemeente Tholen

THOLEN - De eerste twee postcoderozen in de gemeente Tholen zijn een succes. Opgeteld is er voor ruim vierhonderd panelen interesse. Dat is het dubbele van het oorspronkelijke doel, zegt initiatiefnemer Maarten van Oeveren uit Sint-Annaland.

,,Vorige week zijn twee coöperaties ingeschreven bij de notaris”, zegt Van Oeveren. Eén voor Tholen en één voor het eiland Sint-Philipsland. Van beide projecten is hij voorzitter.

Deelnemers aan de postcoderoos krijgen niet zelf panelen op hun woning. Die komen namelijk te liggen op het dak van een boerderij of bedrijf. ,,Locaties die we op het oog hebben zijn de Postweg 12 bij Tholen-stad en eentje in Sint-Philipsland”, zegt Van Oeveren. ,,Mogelijk komen er nog locaties in Tholen, Scherpenisse en Poortvliet bij. Het is belangrijk om te spreiden op het eiland, zodat alle bewoners mee kunnen doen.”

De inschrijving loopt nog tot begin april. Van Oeveren denkt in mei operationeel te kunnen zijn. ,,Ik ben blij dat het voet aan de grond krijgt in Tholen. Mensen weten wat het is en zoeken me op.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement