Volledig scherm
Loes Ambrosius.

Portretten schetsen een beeld van Tholen in nieuw boek

THOLEN - Drie jaar lang woonde journalist en schrijfster Loes Ambrosius op Tholen. "Het is in die korte periode echt mijn eiland geworden", vertelt ze. Onder die naam - Mijn Eiland - brengt ze deze maand een boek uit. Het was Flip de Rijke, prominent inwoner van Stavenisse, die Ambrosius op het idee bracht om Tholen en Sint Philipsland beter te leren kennen.

"Ik was, dwalend door de polders, op weg naar Stavenisse en had het idee dat ik naar het eind van de wereld ging", vertelt de schrijfster uit Schoonhoven. "Maar Flip noemde Stavenisse juist het middelpunt van de wereld, liggend tussen Antwerpen en Rotterdam."

Die bijzondere uitspraak zette Ambrosius er toe aan om Tholen, maar ook Sint Philipsland, eens wat beter onder de loep te nemen. Aan de hand van persoonlijke portretten puzzelde ze een beeld van de twee eilanden bij elkaar.

Inkijk

De bundel Mijn Eiland is een brede inkijk in de Thoolse samenleving geworden. Kunstenaars, vrijwilligers, vissers, natuurliefhebbers... het is slechts een kleine greep van de mensen die voorbij komen. Ook toeristische hotspots en allerlei Thoolse organisaties komen aan bod.

Ambrosius presenteert en signeert haar werk op 5 november bij boekhandel Dieleman in Tholen. Ze is er tussen 14.00 en 16.00 uur.

'Mijn Eiland, achter de dijken van Tholen' verschijnt op 19 oktober en is te koop in boekwinkels, op de website www.boekenbestellen.nl en via de site van de schrijfster: www.atelierambrosius.nl.