Volledig scherm
Foto ter illustratie (dit is niet Cooper). © Eldridge Pentury

Politiehond bijt verdachte in Scherpenisse

UpdateSCHERPENISSE - Politiehond Cooper heeft gisteravond geholpen bij de aanhouding van man die verdacht werd van huiselijk geweld in Scherpenisse. De 35-jarige verdachte probeerde een agent te wurgen bij zijn aanhouding.

Agenten reageerden op een melding  dat een man vernielingen pleegde in een woning aan de Burgemeester Bouwensestraat. Enkele mensen werden heel bang van de agressieve man. Ze meldden dat hij ook een mes bij zich had.

Man zat onder het bloed

Diverse agenten, onder wie Cooper en zijn geleider, gingen naar de straat. Toen zij arriveerden, rende een vrouw via de voordeur naar buiten. Een man liep achter haar aan. Hij zat toen onder het bloed. 

De politie wilde de 35-jarige man aanhouden. Maar de verdachte verzette zich hevig bij de arrestatie. Er ontstond een worsteling tussen een agent en de verdachte, waarbij het tweetal op de grond belandde. Hoewel andere agenten de man in bedwang probeerden te krijgen, wisten ze niet te voorkomen dat de verdachte hun collega begon te wurgen. 

Politiehond

Politiehond Cooper kreeg de verdachte wel onder controle met een gerichte beet in het been van de verdachte. Daarop kon de 35-jarige uit Scherpenisse worden aangehouden. 

De politieagent heeft lichte verwondingen opgelopen van de wurging. Hij heeft aangifte gedaan van poging tot doodslag. 

Voorarrest

De verdachte is na een medische controle opgesloten in een politiecellencomplex. Hij zit nog in voorarrest.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement