Volledig scherm
Beelden van de beveiligingscamera van een overval op cafetaria 't Centrum aan de Haven in Sint-Maartensdijk. © Politie

Politie zoekt verschillende daders voor overvallen op snackbar in Sint-Maartensdijk

videoSINT-MAARTENSDIJK - De politie sluit uit dat de twee overvallen op cafetaria 't Centrum aan de Haven in Sint-Maartensdijk door dezelfde persoon zijn gepleegd. Dat werd dinsdagavond gezegd in het televisieprogramma Opsporing Verzocht.

De snackbar werd op 26 februari 2016 en 18 maart van dit jaar overvallen, beide keren door één dader. Volgens de medewerkster die beide keren in de zaak aanwezig was, ging het overduidelijk om verschillende personen.

Volledig scherm
Beelden van de beveiligingscamera van een overval op cafetaria 't Centrum aan de Haven in Sint-Maartensdijk. © Politie

Bij de overval in 2016 ging het om een hele jonge dader, vermoedelijk tussen de 16 en 20 jaar oud. Hij was blank en ongeveer 1.70 tot 1.75 meter lang. De overvaller sprak accentloos Nederlands en droeg een donker gewatteerd jack en zwarte schoenen.

De overvaller die dit jaar toesloeg, was een stuk langer: ongeveer 1.90 meter. Ook hij sprak accentloos Nederlands. De man droeg een donkere jas met een witte rits en een spijkerbroek.

De dader van de eerste overval leek de zaak overigens goed te kennen. Hij wist dat het slijterijgedeelte van het cafetaria via een tussendeur te bereiken was. Dat is volgens de politie niet algemeen bekend.

Mensen die informatie denken te hebben, kunnen contact opnemen met de politie.