Volledig scherm
© Thinkstock / Getty Images

Politie 'voorkomt' illegale houseparty Sint Philipsland

SINT PHILIPSLAND - Een 27-jarige man uit Den Bommel en een 30-jarige man uit Sint-Maartensdijk zijn zaterdagavond laat aangehouden, toen ze een slot van een hek bij een natuurgebied langs de Campweg in Sint Philipsland hadden vernield.

Nadat ze het slot hadden vernield, liepen de twee in verboden gebied.  De politie hield hen aan, in samenwerking met medewerkers van het Zeeuws Landschap en de Regionale Uitvoerings Dienst van de provincie.  De politie vermoedt dat het duo van plan was een illegale houseparty te houden aan het eind van de toegangsweg. Dat is daar al vaker gebeurd. ''Twee jaar geleden is daar ook een houseparty geweest, met meer dan tweehonderd man. Gelukkig waren we er nu van tevoren bij'', zegt boswachter Norbert de Groot van het Zeeuws Landschap. De politie heeft het tweetal meegenomen naar het politiebureau.

Bezoekers
Agenten hebben diverse auto's in de omgeving gecontroleerd. In sommige auto's werden geluidsapparatuur, aggregaten en podiumdelen aangetroffen. De inzittenden bevestigden dat zij inderdaad op weg waren naar de Campweg voor een illegale houseparty. Zij zijn allen huiswaarts gekeerd, dacht de politie. Enige tijd later ging het feest gewoon verder in de omgeving van Rotterdam. Daar waren geen agenten aanwezig, waardoor enkele honderden mensen de hele nacht door kon feesten. 

Stroper
Later op de avond werd in de omgeving ook nog een visstroper aangehouden met 100 meter staand want.