Volledig scherm
Agenten kijken rond in een van de hennepkwekerijen. © Politie

Politie ontmantelt hennepkwekerij met 236 planten

POORTVLIET - In een woning aan de Achterstraat in Poortvliet is dinsdag een hennepkwekerij met 236 ontmanteld. Twee personen zijn aangehouden voor verhoor.

De politie heeft alle materialen in beslag genomen. Omdat voor de kwekerij illegaal stroom werd afgetapt is het huis onmiddellijk afgesloten van het energienetwerk.

Naast het huis in Poortvliet bezocht het hennepteam van het politiedistrict Markiezaten ook nog panden in Bergen op Zoom, Heerle en Roosendaal, waar nog drie kwekerijen werden ontdekt.

In een woning aan de Paulus Buijslaan in Bergen op Zoom werd een hennepkwekerij gevonden, die verdeeld was over drie ruimtes. In de Ekelstraat in Heerle werd - eveneens verdeeld over drie ruimtes - werd een hennepkwekerij met 263 oogstrijpe hennepplanten geruimd. In een woning aan de Boomgaardstraat in Roosendaal werd een hennepkwekerij met 378 hennepplanten gevonden.

Tegen alle aangehouden verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. Zij zullen zich op een later tijdstip bij de rechter mogen verantwoorden. De goederen die in beslag genomen zijn, vertegenwoordigen een waarde van ruim 10.000 euro. Alle gevonden hennepplanten, vermoedelijk met een straatwaarde van enkele tonnen, zijn inmiddels vernietigd.