Volledig scherm
In Bergen op Zoom zijn vijf mannen aangehouden in verband met de teelt van hennep. © Thinkstock

Politie houdt vijf mensen aan wegens teelt van hennep in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - In Bergen op Zoom zijn woensdagavond vijf mannen aangehouden tijdens een drugsactie.

De politie kreeg rond kwart voor vijf een melding van een verdachte situatie bij een woning aan de Stelleweg. Daar werd onder andere een sterke henneplucht geroken. Agenten begonnen daarop een onderzoek. 

Aangehouden
Zij zagen twee auto's wegrijden bij de woning. Drie inzittenden van een personenauto en de bestuurder van een bedrijfsbus werden op de Markiezaatsweg en de Mondafseweg gecontroleerd en aangehouden. Bij de inzittenden werd bijna 20.000 euro aangetroffen en in beslag genomen. 

Hennep
De politie onderzoekt of dit geld op criminele wijze is verkregen. Ook werden er verse hennepresten gevonden. Die zijn in beslag genomen.  Bij onderzoek
 in de woning aan de Stelleweg werden diverse zakken hennepplanten en -resten in beslag genomen. Na weging bleek dat ruim tien kilogram hennep was gevonden.

Verhoord
De bewoner is aangehouden.  
De vier inzittenden van de auto zijn twee 21-jarige mannen, beiden zonder vaste woon- of verblijfplaats en twee mannen uit Kerkrade van 25 en 32 jaar. De vijf verdachten worden voor verder onderzoek vastgehouden. Zij worden donderdag verhoord.