Volledig scherm
foto ANP

Plan B voor toekomstige brede school in Tholen ligt klaar

THOLEN - Als één van de basisscholen in Tholen-stad onverhoopt niet meegaat naar de nieuwe brede school, wordt het college daar niet zenuwachtig van. Dat stelt wethouder Peter Hoek. "Er ligt een plan B." Het is de bedoeling dat de vijf Thoolse basisscholen samen het voormalige gebouw van het Westerpoort zullen betrekken.

Het is een hele uitdaging om het pand zodanig te verbouwen en uit te breiden dat alle scholen - plus onder meer de GGD en de kinderopvang - erin passen. Er wordt al lange tijd gesproken over de indeling. Eind dit jaar of begin volgend jaar moet er een definitief ontwerp liggen.

Met name montessorischool De Kraal twijfelt nog of ze mee wil naar de brede school. Hoek zegt te hopen dat de school niet afhaakt. "Maar ik kan ze niet dwingen om mee te gaan." Volgens de wethouder kan de ruimte die vrijkomt als De Kraal niet meegaat per direct worden opgevuld door andere gebruikers. Volgens hem is er onder meer interesse van commerciële partijen. "Er ligt dus een plan B."

Er is in het verleden ongeveer 11 miljoen euro uitgetrokken om het voormalige Westerpoort - een vrij nieuw gebouw - geschikt te maken voor de komst van de basisscholen. Volgens Hoek is de kans inmiddels reëel dat dit bedrag zal worden overschreden. "Dit hangt af van de keuzes die worden gemaakt in het definitief ontwerp."