Gedeputeerde Harry van der Maas neemt een kijkje aan de Molendijk in Oud-Vossemeer waar een vrijliggend fietspad voltooiing nadert.
Volledig scherm
Gedeputeerde Harry van der Maas neemt een kijkje aan de Molendijk in Oud-Vossemeer waar een vrijliggend fietspad voltooiing nadert. © Timo van de Kasteele

Oud-Vossemeer zucht van verlichting, nieuw fietspad bij Molendijk maakt dorp veiliger

OUD-VOSSEMEER - Het vrijliggend fietspad langs de Molendijk in Oud-Vossemeer is bijna klaar. Fietsers kunnen er eind oktober overheen rijden, anderhalve maand eerder dan gepland.

De Molendijk is een belangrijke verkeersader tussen Oud-Vossemeer en Sint-Annaland. De weg is bochtig, smal en niet geschikt om veel verkeer te verwerken. Na een dodelijk ongeval is de maximumsnelheid verlaagd naar 60 kilometer per uur. Drempels, extra reflectoren in de bochten en nieuwe belijningen moeten de weg veiliger maken.

Onveilig

Ondanks die maatregelen, blijft de weg onveilig voor fietsers. Reden dat eerder dit jaar is begonnen met de aanleg van een vrijliggend fietspad. Eind oktober is het klaar. Fietsers rijden dan vanuit Oud-Vossemeer onderlangs de dijk. Het fietspad sluit aan op de T-splitsing bij de Kreekweg. Het deel bij de Molendijk is straks ook toegankelijk voor bestemmingsverkeer.

Bewoners zijn blij dat het fietspad nu bijna klaar. ,,Hier hebben we lang op moeten wachten”, zegt bewoonster Henny Ponse. ,,Gelukkig zijn er nooit ongelukken met fietsers gebeurd. Wel met auto’s. Die vlogen hier regelmatig uit de bocht.” 

Gedeputeerde Harry van der Maas kwam vanochtend een kijkje nemen vanwege de Zeeuwse maand van de verkeersveiligheid. ,,Hier is lang op gewacht. De aanleg ging niet zonder slag of stoot. Het heeft veel tijd gekost om de grond te verwerven. Nu is het een kwestie van aftellen en kunnen we gaan nadenken over de aanleg van een rondweg bij Oud-Vossemeer.” Ook zijn er plannen voor een landbouwweg bij Poortvliet. Die komt er, maar in welke vorm is nog onduidelijk.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement