Volledig scherm
Franklin Delano Roosevelt. © ANP

Oud-Vossemeer krijgt informatiecentrum over Roosevelt

OUD-VOSSEMEER - In Oud-Vossemeer komt volgend jaar een permanent informatiecentrum over Roosevelt en het ontstaan van de vier vrijheden. Het informatiecentrum is een initiatief van de Ambachtsheerlijkheid van Oud- en Nieuw Vossemeer en Vrijberge.

Die heeft speciaal daarvoor het pand aan de Raadhuisstraat 15 aangekocht. Ze zal dit pand verbouwen en het daarna gratis ter beschikking stellen. Het pand is bekend vanwege het beroemde Smidsklokje.

Het is de bedoeling dat de kar verder wordt getrokken door een werkgroep waarin behalve de ambachtsheerlijkheid ook de gemeente, de heemkundekring, de stichting Oud-Vosméér en de stichting Van 't Hof-Quist zitten.

Hoe het toekomstige informatiecentrum wordt ingericht, is nog niet duidelijk. Daar zal de werkgroep zich de komende tijd over buigen. Er zullen ook projecten worden bedacht die het centrum kunnen versterken.

Oud-Vossemeer heeft een sterke band met de familie Roosevelt. Aangenomen wordt dat de voorouders van de Amerikaanse presidenten Theodore en Franklin Delano Roosevelt in het dorp woonden. Eleanor Roosevelt, de weduwe van de laatstgenoemde president, bracht in 1950 zelfs een bezoek aan Oud-Vossemeer.

In het dorp is ook een kunstwerk te vinden dat verwijst naar de vier vrijheden die Franklin Delano Roosevelt in 1941 formuleerde. Deze vrijheden moeten ook nadrukkelijk aan bod komen in het informatiecentrum.

De gemeente Tholen steekt 25.000 euro in de voorziening.

Lees meer in de PZC van woensdag.

Volledig scherm
Het pand Raadhuisstraat 15 in Oud-Vossemeer dat bekend is om het beroemde Smidsklokje. © Willem Staat