Volledig scherm
Bestuurders van de gemeente en de watersportvereniging proosten op de nieuwe passantensteiger in Tholen. © Marcelle Davidse

Opgeknapte steiger in haven van Tholen biedt passant een mooier uitzicht op het stadje

THOLEN - In de haven van Tholen-stad is dinsdagmiddag de vernieuwde passantensteiger van watersportvereniging De Kogge feestelijk in gebruik genomen.

De houten steiger is door de vereniging voor het symbolische bedrag van een euro overgenomen van de gemeente. Tot voor kort lagen de passanten nog aan een steiger aan de overkant van de haven, terwijl de schepen van de bruine vloot aan de steiger lagen die nu door De Kogge is overgenomen en opgeknapt. ,,We hebben dat als het ware omgeruild’’, zegt secretaris Job van Weele.

De nieuwe passantensteiger ligt volgens hem een stuk gunstiger voor de gebruikers. Dichter bij het clubgebouw van De Kogge en de douche- en toiletgelegenheid. ,,En bovendien met een fraaier uitzicht op Tholen’’, zegt Van Weele. De nieuwe passantensteiger is door de watersportvereniging voorzien van onder meer een nieuw loopdek en faciliteiten voor water en elektriciteit.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement