Volledig scherm
© AFP

Ook gps-systemen gestolen in Sint-Annaland en Scherpenisse

SCHERPENISSE - Bij twee boerenbedrijven op Tholen zijn afgelopen weekeinde gps-systemen van landbouwvoertuigen gestolen. De totale schade is meer dan 100.000 euro.

Bij loonbedrijf Hage aan de Veerdijkseweg in Scherpenisse werden vier gps-systemen gestolen. Eigenaar Kees Hage schat de schade op 80.000 euro. Hij ontdekte de diefstal zelf maandagochtend en deed aangifte. ,,De voertuigen stonden binnen, achter slot en grendel”, zegt Hage. ,,In de nacht van zaterdag op zondag zijn de daders binnen geweest. Op onze camera’s kun je ze zien lopen.”

Ook in Sint-Annaland sloegen dieven toe. Bij akkerbouwbedrijf Kooijman aan de Joanna Mariapolder werden twee gps-systemen gestolen vanuit een afgesloten schuur. 

Vorige week werden in Zeeuws-Vlaanderen ook al gps-systemen uit tractoren gestolen. Bij loonbedrijf Brasser en Van de Sluis in Zuidzande werden er elf ontvreemd. De schade bedroeg daar meer dan 200.000 euro. ,,Het dievengilde is zijn rondje Zeeland aan het doen”, zegt Hage. ,,Tegen dit soort georganiseerde criminaliteit kun je weinig doen.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement