Volledig scherm
© GinoPress BV

Ook de brandweer krijgt kat Pluisje niet uit de boom in Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - De brandweer van Tholen is vanmiddag omstreeks 14.30 uur gealarmeerd voor een kat in een boom aan de Leguitsedijk in Oud-Vossemeer. De kat was volgens zijn eigenaars al meer dan een week vermist. Ondanks de vele inspanningen van de brandweer is het niet gelukt in de kat uit de boom te krijgen.

De brandweer heeft de kat eerst proberen te bereiken met een ladder, maar daarvoor zat het beestje te hoog. Vervolgens is een straal water ingezet, maar ook dat was letterlijk ontoereikend.

De kat, Pluisje, is waarschijnlijk geschrokken van het vuurwerk en toen de boom in gevlucht. Of de kat ook al een week in de boom zit is niet duidelijk. Kinderen gingen op zoek naar de kat en hoorde in de buurt van een rij grote bomen gemiauw. Toen ze beter gingen kijken, zagen ze Pluisje hoog in de boom zitten. De eigenaars van de kat hebben eerst zelf geprobeerd hem uit de boom te krijgen, maar dat mislukte. Vervolgens is de brandweer ingeschakeld, ook zonder resultaat.

De inzet van een hoogwerker is geen optie omdat de kat aan de zijde van een onverhard stuk land zit waar de hoogwerker niet kan komen. De kinderen hebben nu eten bij de voet van de boom gezet in de hoop dat dat Pluisje overhaalt naar beneden te komen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement