Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Ondernemer gelooft na jaren nog steeds in horeca bij Bergsediepsluis op Tholen

THOLEN  - Na jaren leek het er, vorig jaar november, eindelijk van te komen: een horecavoorziening bij de Bergsediepsluis op Tholen. Nieuw beleid van Rijkswaterstaat gooide echter roet in het eten. ,,Maar ik blijf het proberen'', zegt ondernemer Bert Hector.

Hij is er naar eigen zeggen al bijna twintig jaar mee bezig. Het gebied rondom de sluis, met onder meer een strandje, is volgens Hector een fraaie locatie om iets te beginnen. Bij mooi weer wordt er doorgaans door honderden mensen gerecreëerd. De Tholenaar wil er geen 'ordinaire' strandtent, maar een fraai paviljoen bouwen.

Vorig jaar was het volgens Hector bijna zover, maar ineens veranderde Rijkswaterstaat haar beleid. ,,Ze verpachten geen grond meer voor dertig jaar'', stelt de ondernemer. ,,Ik kan enkel nog huren voor vijftien jaar. Als ze de huur daarna opzeggen, valt het gebouw in hun handen.''

Hector wil er nog steeds voor gaan, maar heeft zijn plan wel aangepast. Hij wilde 350 vierkante meter realiseren, maar het wordt nu kleiner. ,,Anders krijg ik het in vijftien jaar niet terugverdiend.'' Hector denkt dat later dit jaar duidelijk is of hij zijn droom kan verwezenlijken.