Volledig scherm
De brug bij Bruinisse. © DirkJan Gjeltema

Onderdelen Grevelingenbrug moeten dringend vervangen

BRUINISSE - Assen en lagers in de Grevelingenbrug bij Bruinisse zijn zó beschadigd dat ze dringend vervangen moeten worden. Dat gebeurt in september. De brug en sluis zijn dan maximaal negen dagen afgesloten.

Liefst zou Rijkswaterstaat, de beheerder van de brug, de mankementen al sneller willen verhelpen. Maar vanwege de voorbereidingstijd en met het oog op het komende recreatieseizoen, zijn de herstelwerkzaamheden over de zomer getild.

Wel neemt Rijkswaterstaat maatregelen. Zo controleert ze maandelijks of assen en lagers nog goed genoeg functioneren. Om deze niet te zwaar te belasten, wordt de brug bij windkracht 6 of hoger de komende maanden niet meer bediend. Momenteel is dat nog bij windkracht 7 of hoger.

Tijdens die controles kunnen schepen tijdelijk geen gebruikmaken van de sluis. ,,Maar dat duurt niet zo lang", licht een woordvoerder van Rijkswaterstaat toe. Anders is dat bij de werkzaamheden in september. De brug is dan - maximaal negen dagen - niet beschikbaar voor wegverkeer en de sluis is gestremd voor scheepvaartverkeer. De bypass is voor auto's wel beschikbaar.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement