Zwembad De Spetter in Tholen.
Volledig scherm
Zwembad De Spetter in Tholen. © Marcelle Davidse

Om het fijne van waterproblemen De Spetter te weten, vergadert Tholen een keer extra

THOLEN - De zuivering die niet goed werkt, troebel water en daardoor op meerdere dagen vervroegde sluiting; zwembad De Spetter in Tholen heeft niet zijn beste zomer achter de rug. En dat nog wel kort na een grote renovatie van het bad. 

Om te achterhalen waar en wat er nou precies allemaal is misgegaan, hebben de Thoolse oppositiepartijen een extra raadsvergadering aangevraagd. Dat is best bijzonder, want zo vaak gebeurt dat niet.

Verantwoordelijk wethouder Frank Hommel zal in die openbare vergadering stevig aan de tand gevoeld worden. Hij heeft ondertussen al laten weten dat de aannemer in gebreke is gesteld omdat die geen goed werk heeft geleverd.

Daarmee is de kous nog niet af voor SP, CDA, ABT, PVV, en PvdA/GroenLinks. De extra vergadering is op maandag 9 december vanaf 19.30 uur. 

Zwembad De Spetter moest afgelopen zomer meerdere dagen nog voor de normale sluitingstijd dicht omdat het water zo troebel was dat er niet meer goed toezicht gehouden kon worden. Om gedupeerden tegemoet te komen, heeft de gemeente voor 2020 5 euro korting voor abonnementhouders ingevoerd.