Na bijna dertig jaar stoppen Ko en Ellie Bevelander met hun slagerij in Poortvliet. Zaterdag was het familiebedrijf voor het laatst open. Vlnr: personeelslid Corina de Hond, Ellie, Ko en Miriam Bevelander.
Volledig scherm
PREMIUM
Na bijna dertig jaar stoppen Ko en Ellie Bevelander met hun slagerij in Poortvliet. Zaterdag was het familiebedrijf voor het laatst open. Vlnr: personeelslid Corina de Hond, Ellie, Ko en Miriam Bevelander. © Johan Van Der Heijden

Nu Ko en Ellie stoppen verdwijnt de slager uit het dorp

POORTVLIET - Op de kast met cadeautjes na was maar aan weinig te merken dat dorpsslager Bevelander in Poortvliet zaterdag voor het laatst open was. Bijna dertig jaar runden Ko (61) en Ellie de zaak. 

Daardoor blijft er voor de dagelijkse boodschap niet veel meer over in Poortvliet. De Attent-supermarkt, buurman van de slagerij, is er nog wel. ,,En er is nog een goede bloemist", weet Ko. ,,Maar dit ambacht verdwijnt. Jammer. Het contact met klanten zal ik zeker gaan missen. Was er iemand ziek, dan wisten we het. Was er een geboorte, dan gaven we een biefstukje weg. Die traditie gaat verloren.”