Zwembad De Spetter in Tholen.
Volledig scherm
Zwembad De Spetter in Tholen. © Marcelle Davidse

Nog geen oplossing voor technisch probleem in Thools zwembad De Spetter

THOLEN -  De technische problemen bij zwembad De Spetter in Tholen zijn nog altijd niet opgelost. Gevaarlijk of ongezond is het tot nu toe niet, dus mensen kunnen er gewoon terecht voor een verfrissende duik.

De Spetter kampt sinds vorige week woensdag met een mankement aan de technische installatie. Daardoor kan het zwembadwater troebel worden. Als die vertroebeling de wettelijke normen overschrijdt, moet het zwembad tijdelijk sluiten. Daar is vooralsnog geen sprake van, laat een woordvoerster van de gemeente Tholen weten. „Zwemmen kan gewoon.”

Goed nieuws dus voor mensen die met de voorspelde tropische temperaturen verkoeling willen zoeken. Toch is het niet zo dat het gevaar nu geweken is. Nog steeds is niet duidelijk wat er precies mis is met de technische installatie en daarmee laat de oplossing ook op zich wachten. „Het onderzoek is in volle gang. We doen er alles aan om de problemen zo snel mogelijk op te lossen”, aldus de woordvoerster.

De gemeente benadrukte vorige week al dat badgasten erop mogen vertrouwen dat ze veilig kunnen zwemmen als het bad open is.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement