Volledig scherm
© Thinkstock/iStock

Nieuwe theetuin in polder bij Tholen

THOLEN - Bij Zorgboerderij Buytengewoon aan de Veerweg in Tholen kun je dit najaar neerstrijken voor een kopje koffie of thee met wat lekkers. Zorgondernemers Marjolein Herrings en Mariska Deurloo starten er een theetuin. 

De theetuin is een dagbestedingsactiviteit voor de deelnemers van de zorgboerderij. Die kunnen nu naast het verzorgen van geiten en paarden ook kiezen voor het serveren van koffie en thee. "Eind september gaan we proefdraaien", zegt Marjolein Herrings. ,,Net na de zomer is het niet meer zo druk. Dan kunnen onze cliënten even wennen."

Herrings begon zorgboerderij Buytengewoon ruim twee jaar geleden met Mariska Deurloo. Toen nog aan de Kalfdamseweg in Poortvliet. De twee werkten eerder samen op een zorgmanege in Halsteren. Vanwege de ruimte is de zorgboerderij na ruim een jaar verhuisd naar de Veerweg in Tholen. Daar is meer plaats voor activiteiten, zoals een theetuin. 

Bezoekers kunnen straks zowel binnen- als buiten zitten. Het idee voor een theetuin is ontstaan doordat Marjolein en Mariska dagelijks horden fietsers voorbij zien komen. ,,Voor fietsers is de Veerweg een ideale tussenstop om even bij te tanken. Tegelijkertijd levert dat voor onze cliënten werk op en komen ze in contact met andere mensen." 

Op dit moment biedt Buytengewoon dagbesteding aan twaalf deelnemers met een (licht) verstandelijke beperking. ,,Drie van de vijf dagen hebben we zeven tot acht cliënten rondlopen. Als er twee begeleiders zijn, zijn het er maximaal twaalf." Plannen om te groeien hebben Herrings en Deurloo niet. Wel komt er volgend jaar nog een moestuin met kas, zodat cliënten zelf groenten en fruit kunnen verbouwen. ,,We blijven een kleinschalige zorgboerderij. Dat is onze kracht."