Volledig scherm
De Sinterklaas-show van stichting Feest voor Ieder Kind in Sint-Maartensdijk. Uiterst rechts Party Piet Paco. © Johan van der Heijden

Nieuwe stichting begint in Sint-Maartensdijk met Sinterklaasfeest

SINT-MAARTENSDIJK - De nieuwe stichting Feest voor Ieder Kind heeft zaterdag zijn eerste evenement gehouden. In Haestinge in Sint-Maartensdijk werd een Sinterklaas-show opgevoerd, onder meer bedoeld voor arme kinderen.

,,Wij willen graag iets betekenen voor de gezinnen die het niet zo breed hebben”, laat voorzitter Patricia van den Bergh weten. ,,Zodat het ook voor de wat armere kinderen feest kan zijn. En omdat ik zelf jarenlang heb meegelopen als Piet bij de intocht, wilden we met Sinterklaas beginnen."

Youtube

Vanaf februari is de stichting bezig geweest met opzetten van de show. Die draait rond de youtubende Party Piet Paco. Die raakt uiteindelijk zijn YouTube-kanaal kwijt. Maar natuurlijk komt ook sinterklaas even langs met Americo, die door Goochel zwart blijkt te zijn getoverd.

Als de show een succes blijkt te zijn wil de stichting nog meer evenementen gaan organiseren. ,,Bijvoorbeeld met Kerstmis of met Pasen", aldus Van Den Bergh. ,,Aan de sponsoring zal het niet liggen. De lokale bedrijven werken allemaal goed mee."