Volledig scherm
Chris Burger (l) en Freddy Varekamp kwamen met hulp van de gemeente weer aan werk.

Na 240 brieven eindelijk aan het werk dankzij hulp van de gemeente Tholen

THOLEN - De gemeente Tholen heeft dit jaar al 117 mensen begeleid naar werk.

Dat is met nog twee maanden te gaan al een toename van bijna honderd procent ten opzichte van 2016. Toen werden 60 mensen aan een baan geholpen.

De gemeente is verantwoordelijk voor de re-integratie van onder meer mensen met een uitkering en pakt dat serieus op. Zo zijn er twee werkmakelaars die bemiddelen tussen deze mensen en werkgevers. "We pakken het bij voorkeur in een vroegtijdig stadium al op", zegt wethouder Frank Hommel. "Als we zien aankomen dat iemand in de bijstand gaat belanden, komen we al in actie."

Eén van de 117 mensen die dit jaar met wat hulp aan werk is gekomen, is Chris Burgers (47) uit Oud-Vossemeer. Hij is vol lof over de inzet van de gemeente. "Ik zat al ruim drie jaar thuis en had 240 sollicitatiebrieven verstuurd", vertelt bij. "Soms zeiden ze letterlijk dat ik te oud was. Ik zat echt in de put. Ik wil niet beweren dat ik nu elke ochtend fluitend om 6 uur aan het ontbijt zit, maar ik ben wel weer gelukkig."

Burgers werkt bij het bedrijf U-Tube Systems in Tholen, een producent van vloerverwarming en koelingssystemen. "Wij zien het als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om deze mensen in dienst te nemen", zegt managing director Juan Gordeijns. "Ik snap er werkelijk niets van dat er bedrijven zijn die deze mensen te oud vinden. Een mix van jonge en oudere werknemers is in mijn ogen juist heel gezond."

Hommel is vol lof over het Thoolse bedrijfsleven en prijst ook de samenwerking met het UWV, de Betho en Sjaloom Zorg. Zij trekken samen op bij het benaderen van werkgevers om mensen aan het werk te krijgen.

Lees meer in de PZC van dinsdag, editie Bevelanden/Tholen.