Volledig scherm
Het schoolklasje uit 1910 in museum de Meestoof.

Museum in Sint-Annaland mikt op Europese subsidie voor uitbreiding

SINT-ANNALAND - Streekmuseum De Meestoof in Sint-Annaland heeft bij de gemeente een nieuw verzoek ingediend voor een financiële bijdrage aan de uitbreiding van het gebouw.

Tot grote teleurstelling van het museumbestuur liet het college vorig jaar weten geen geld te hebben voor de uitbreidingsplannen.

De Meestoof wil tussen het hoofdgebouw en de expositieschuur een atrium bouwen. Met die voorzieningen zouden in één keer meerdere problemen worden opgelost. Zo is er nu geen geschikte ruimte om grote groepen te ontvangen, is de toegankelijkheid voor rolstoelen beneden de maat en ontbreekt een winkeltje.

Hoewel het museum zelf al een behoorlijk bedrag bij elkaar heeft gespaard, is nog altijd een dikke 250.000 euro nodig om de uitbreiding mogelijk te maken. "We mikken nu op een Europese pop-subsidie", zegt voorzitter Arie van der Zwan. "Maar die kan alleen worden verkregen als er een stuk cofinanciering van de gemeente is. Ik heb goede hoop dat er deze keer wel een positief besluit komt."

De subsidie waar De Meestoof op mikt, is bedoeld ter ondersteuning van ontwikkelingen op het platteland. Hoewel het een Europese subsidie is, gaat de provincie over de uitvoering ervan. Die bepaalt dus wie er geld krijgt.