Volledig scherm
Muller (t)huis & tuin in Sint-Maartensdijk is dinsdag failliet verklaard. © Google Streetview

Muller (T)Huis & Tuin in Sint-Maartensdijk failliet

SINT-MAARTENSDIJK -  De toekomst van bouw-en woonwarenwinkel Muller T(H)huis & Tuin in Sint-Maartensdijk is onzeker. Het bedrijf is dinsdagmiddag door de rechtbank Zeeland-West-Brabant failliet verklaard.

Volgens curator Benne van Leeuwen is het faillissement door de eigenaren zelf aangevraagd. ,,Ik heb de winkel gistermiddag dicht gedaan om een goede inventarisatie te kunnen maken van wat we hebben aangetroffen.” Ook de rest van de bedrijfsvoering staat ‘on hold’. Van Leeuwen gaat onderzoeken of het mogelijk is om (een deel van) het bedrijf door te laten starten. Over de mogelijkheden daarvoor kan hij nu nog geen uitspraken doen. 

De wortels van het aan de Nijverheidsweg gevestigde familiebedrijf gaan terug tot 1904. Tot vijf jaar terug werd de bouwmarkt onder de vlag van Fixet gerund. De laatste jaren voert het bedrijf een eigen formule. Volgens curator Van Leeuwen staan dertien mensen op de loonlijst. In de loop van volgende week verwacht hij meer duidelijkheid over de toekomst van de onderneming te kunnen scheppen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement