Volledig scherm
In de Geertruidapolder, het groene vlak rechtsboven, komen wellicht toch woningen. © Willem Mieras

Mogelijk toch huizen in de Geertruidapolder bij Sint-Maartensdijk

SINT-MAARTENSDIJK - Er wordt weer een voorzichtige poging ondernomen om woningbouw mogelijk te maken in de Geertruidapolder bij Sint-Maartensdijk. ,,We zijn in gesprek met partijen die mogelijkheden zien om er iets te ontwikkelen'', zegt wethouder Kees van Dis.

Enkele jaren geleden lag er een ambitieus plan om een woonwijk te ontwikkelen in de polder aan de zuidoostkant van het dorp. De pluimpot zou zelfs worden doorgetrokken tot in de kern om daarin een eiland aan te leggen dat zou dienen als overgang tussen het dorp en de nieuwe woonwijk.

Het liep heel anders. De gemeente moest de waarde waarvoor de grond in de boeken stond zelfs met 4,4 miljoen euro verlagen tot 1 miljoen. Die waarde, als landbouwgrond, was op dat moment reëel. 

Huurwoningen

Hoewel nog pril, lijkt er toch weer wat schot in de zaak te komen. Van Dis benadrukt echter dat eventuele toekomstige woningen niet mogen concurreren met de wijk West. Daar worden vele tientallen oude huurwoningen gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw, zowel huur als koop. ,,Dat plan heeft onze absolute prioriteit.''