Het gebouw van het voormalige Westerpoort-college in Tholen, waarin de brede school moet verrijzen.
Volledig scherm
Het gebouw van het voormalige Westerpoort-college in Tholen, waarin de brede school moet verrijzen. © Michiel Bouwman

Met een paar miljoen euro extra moet de Brede School in Tholen over een jaar klaar zijn

THOLEN - Om het gebouw van het voormalige Westerpoort in Tholen om te bouwen tot Brede School, is zo'n vier miljoen euro extra nodig. Daar had de gemeente echter al rekening mee gehouden.

Pas geleden is de opdracht om het schoolgebouw om te bouwen vergund aan bouwgroep De Nijs-Soffers. Die begint eind volgende maand aan de klus en moet daar in mei 2021 klaar mee zijn. 

De plannen liggen echter al zo lang op tafel dat de kosten flink zijn gestegen. Dat komt onder meer door de ontwikkelingen in de markt en het feit dat het dak vernieuwd moet worden.

Maar rauw op het dak valt de gemeente dat niet. Die had er zelfs al rekening mee gehouden dat er miljoenen extra voor gereserveerd moesten worden. Bezuinigen is volgens de gemeente geen goed idee, omdat er dan een nieuw ontwerp gemaakt moet worden en er daardoor waarschijnlijk opnieuw aanbesteed moet worden. 

In de Brede School is straks plaats voor vier basisscholen (Eben Haëzer, de Regenboog, de Veste en Ter Tolne) en maatschappelijke instanties zoals kinderopvang, de GGD en bibliotheek.