Volledig scherm
PREMIUM
Muziekvereniging Euterpe onder leiding van Monique de Rooij vermaakt het publiek bij het minifestival Waterpoort in Sint-Maartensdijk. © Marcelle Davidse

Markt in Smerdiek vol door minifestival Waterpoort

SINT-MAARTENSDIJK - De Markt in Sint-Maartensdijk stond vandaag in het teken van het Waterpoortfestival. Voor het derde achtereenvolgende jaar vond dat plaats in het gebied rondom het Volkerak-Zoommeer. 

Waterpoort is kort gezegd een samenwerking tussen de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Zuid-Holland en tussen de gebieden die grenzen aan het Volkerak-Zoommeer. Tholen is er daar één van.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Heleen Hage won vier etappes en werd tweede in de Tour Féminine: ‘Ik was nog nooit een berg opgereden’
    PREMIUM

    Heleen Hage won vier etappes en werd tweede in de Tour Féminine: ‘Ik was nog nooit een berg opgereden’

    Op vrijdag 19 juli wordt op een heuvelachtig circuit in Paul de zesde editie van La Course gereden. De vrouwen rijden over hetzelfde parcours dat de mannen later die dag in de individuele tijdrit afleggen. De vrouwen doen de ronde vijf keer, zodat de totale afstand 120 kilometer bedraagt. In de jaren tachtig hadden de vrouwen hun eigen Tour de France, drie weken lang. Heleen Hage uit Sint Maartensdijk legde bij de eerste editie in 1984 beslag op de tweede plaats en koestert nog altijd de goede herinneringen.