foto Peter Buteijn
Volledig scherm
foto Peter Buteijn

Maisdoolhof in Stavenisse gaat na jaar afwezigheid weer open

STAVENISSE - Maisdoolhof De Zuidmoer aan de Zuidmoerseweg in Stavenisse gaat deze zomer weer open. Dat hebben de eigenaren besloten.

Vorig jaar konden ze vanwege de langdurige regenval geen doolhof aanleggen en ook dit jaar ging het bijna mis.

Door de lang aanhoudende kou wilde de mais aanvankelijk niet groeien. "Het staat nu op ongeveer 1,20 meter", vertelde Christa Gaakeer woensdag. "Om een doolhof te kunnen maken, moet het toch wel 1,90 meter zijn, zodat niemand er overheen kan kijken."

De verwachting is dat de mais de komende dagen nog een flinke groeispurt zal doormaken. Toch hebben Christa en Hubert Gaakeer getwijfeld of ze nog wel een doolhof wilden aanleggen. De zomervakantie is tenslotte alweer een paar weken aan de gang. "Het is al best laat, maar toch hebben we besloten om het te doen", zegt Christa. "Het is de bedoeling om op vrijdag 26 juli weer open te gaan. We hebben net het bord aan de weg gezet."

De familie Gaakeer, die een agrarisch bedrijf heeft, legde het maisdoolhof in 2009 voor de eerste keer aan. Het werd meteen een populaire attractie. Na de verloren zomer van vorig jaar zijn de mensen het nog altijd niet vergeten. "Veel mensen vragen of we dit jaar weer een doolhof aanleggen", vertelt Christa.