Volledig scherm
De Lidl in Sint-Maartensdijk. © Google Streetview

Lidl heeft het wel gezien in Sint-Maartensdijk: ‘Te klein’

SINT-MAARTENSDIJK - Supermarkt Lidl wil graag verhuizen uit het pand aan de Markt in Sint-Maartensdijk. Dat bevestigt een woordvoerder van het van oorsprong Duitse concern.

Volgens de woordvoerder is de winkel in Sint-Maartensdijk verouderd en te klein om in de toekomst de Lidl-formule te exploiteren. Daarnaast zit de beperkte bereikbaarheid de supermarkt dwars. ,,Bevoorraden is lastig en de parkeermogelijkheden zijn te beperkt. Bovendien is de winkel lastig bereikbaar, met name voor onze klanten van buiten de kern Sint-Maartensdijk.”

De supermarktketen onderzoekt de mogelijkheden om een nieuwe vestiging te bouwen. Waar die zou kunnen komen, laat de woordvoerder in het midden. ,,Er worden meerdere locaties in de gemeente onderzocht.”

Wethouder Frank Hommel zegt dat er inmiddels een eerste, oriënterend gesprek is geweest met Lidl. Dat bevestigde hij in de laatste raadsvergadering op vragen van ABT-raadslid George de Leeuw, die geluiden over de verhuizing had gehoord. 

De Lidl in Sint-Maartensdijk is de enige in de gemeente Tholen. Daarnaast zijn er twee in Bergen op Zoom en één in Halsteren.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Heleen Hage won vier etappes en werd tweede in de Tour Féminine: ‘Ik was nog nooit een berg opgereden’
    PREMIUM

    Heleen Hage won vier etappes en werd tweede in de Tour Féminine: ‘Ik was nog nooit een berg opgereden’

    Op vrijdag 19 juli wordt op een heuvelachtig circuit in Paul de zesde editie van La Course gereden. De vrouwen rijden over hetzelfde parcours dat de mannen later die dag in de individuele tijdrit afleggen. De vrouwen doen de ronde vijf keer, zodat de totale afstand 120 kilometer bedraagt. In de jaren tachtig hadden de vrouwen hun eigen Tour de France, drie weken lang. Heleen Hage uit Sint Maartensdijk legde bij de eerste editie in 1984 beslag op de tweede plaats en koestert nog altijd de goede herinneringen.