Volledig scherm
De huidige kruising op de Oesterdam. © PZC

Kruising op Oesterdam moet wijken voor rotonde, vindt de provincie

THOLEN - Een rotonde in plaats van kruising op de Oesterdam, ter hoogte van vakantiepark Waterrijk. Als het aan de provincie ligt, wordt dat idee werkelijkheid. Tholen staat er welwillend tegenover, hoewel de gemeenteraad het laatste woord heeft. 

Ter hoogte van Waterrijk ligt nu een kruising om af te kunnen slaan naar dat park. Verkeer mag daar 70 kilometer per uur rijden, tegenover 100 op andere stukken op de dam. 

,,Waterrijk breidt flink uit, waardoor er meer verkeer is ter hoogte van het park", legt een woordvoerder van de provincie uit. ,,Er zijn niet alleen meer auto’s, maar zeker ook fietsers en voetgangers die de weg oversteken om naar de Oosterschelde te gaan. Met de aanleg van een rotonde remmen we het autoverkeer ter plaatse af en kunnen bezoekers van Waterrijk de weg veiliger oversteken. Om dit te waarborgen, krijgt de rotonde aan één zijde een oversteekplaats voor fietsers en voetgangers.”

Voor dat plan moet wel een bestemmingsplanprocedure worden doorlopen. Onder meer omdat de N659 over de Oosterschelde loopt en dat is beschermd natuurgebied.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement