Volledig scherm
De politie zocht met brandweerboot naar de koperdief. © GinoPress B.V.

Koperdief neemt tijdens vluchtpoging duik in haven Tholen

THOLEN - Een koperdief is in de nacht van vrijdag op zaterdag in de haven van Tholen het water ingedoken om te ontkomen aan de politie. De achtervolgende politie en de brandweer zijn lange tijd naar de verdachte op zoek geweest, maar kon hem wel aanhouden.

De brandweer werd in de nacht van vrijdag op zaterdag kort na 3.00 opgeroepen voor assistentie aan de Gemaalweg in Tholen, waar volgens getuigen een koperdiefstal plaats had gevonden. Twee verdachten zouden zijn gevlucht, waarvan één de Thoolse haven in zwom. Met behulp van een brandweerboot werd een zoekactie opgezet.

De zoekactie verplaatste zich geleidelijk naar de overzijde van het kanaal (de Schelde-Rijnweg), waar politie met man en macht klaarstond om te helpen zoeken. De politie heeft uiteindelijk één persoon aangehouden in het water.

De verdachte is door de ambulance, die bij het boothuis van de brandweer stond, nagekeken. Daarna is hij voor verhoor ingesloten.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Heleen Hage won vier etappes en werd tweede in de Tour Féminine: ‘Ik was nog nooit een berg opgereden’
    PREMIUM

    Heleen Hage won vier etappes en werd tweede in de Tour Féminine: ‘Ik was nog nooit een berg opgereden’

    Op vrijdag 19 juli wordt op een heuvelachtig circuit in Paul de zesde editie van La Course gereden. De vrouwen rijden over hetzelfde parcours dat de mannen later die dag in de individuele tijdrit afleggen. De vrouwen doen de ronde vijf keer, zodat de totale afstand 120 kilometer bedraagt. In de jaren tachtig hadden de vrouwen hun eigen Tour de France, drie weken lang. Heleen Hage uit Sint Maartensdijk legde bij de eerste editie in 1984 beslag op de tweede plaats en koestert nog altijd de goede herinneringen.