Volledig scherm
Lotte Polderman zorgde er mede voor dat er weer een nieuwe k(r)oningslinde geplant kon worden op de Markt in Sint-Maartensdijk. © Marcelle Davidse

Koningsboom terug in Sint-Maartensdijk, maar wel een wat dikker exemplaar

SINT-MAARTENSDIJK - Sint-Maartensdijk heeft een nieuwe koningslinde. Het is het derde exemplaar dat in korte tijd op de Markt wordt neergezet. De vorige twee bomen zijn bezweken aan vernielingen. Niet zozeer het gevolg van een enkele moedwillige vernielingsactie, maar meer een sluipend proces.

 ,,Er staat een sierlijk hekwerk omheen en kinderen klimmen op dat hek en halen de takjes er af. En op den duur kan de boom daar niet tegen want dan gaat de bast kapot en gaat de boom dood”, zegt Kees de Korte van de Hervormde Gemeente Rehoboth in Sint-Maartensdijk.

Oliebollenverkoop

 Deze kerk heeft een deel van de opbrengst van de jaarlijkse oliebollenverkoop bestemd voor de aanschaf van een nieuwe boom. ,,We stonden met een kraam naast de koningslinde en dachten wat zou het mooi zijn om iets terug te kunnen doen voor het dorp.” En zo werd het idee geboren om geld te besteden aan de aanschaf van een nieuwe boom. ,,We hopen nu dat mensen doordat ze  oliebollen hebben gekocht en daarmee impliciet de boom meebetalen, ook wat oplettender zullen worden.”