Brian Alwind (CEO DSV), wethouder Frank Hommel (gemeente Tholen) en Arno van Berlo (Manager DSV) tekenen de koopovereenkomst voor de kavel op Welgelegen III.
Volledig scherm
Brian Alwind (CEO DSV), wethouder Frank Hommel (gemeente Tholen) en Arno van Berlo (Manager DSV) tekenen de koopovereenkomst voor de kavel op Welgelegen III. © Michiel Bouwman

Komst van logistiek bedrijf DSV op Tholen levert minstens tweehonderd banen op

THOLEN - Logistiek bedrijf DSV zorgt met de bouw van een nieuw distributiecentrum in Tholen voor 200 directe banen en nog eens zoveel indirecte werkgelegenheid. Dat verwachten het bedrijf zelf en de gemeente Tholen. Het centrum gaat dienen voor opslag, ontvangst en uitgifte van goederen als kleding, schoenen en elektronica. 

Het gebouw komt op een kavel van 15 hectare op bedrijventerrein Welgelegen III, waarvan de ontwikkeling net begonnen is. De koopovereenkomst tussen het bedrijf en de gemeente Tholen is maandag getekend. DSV verwacht in september te beginnen met de bouw. Een jaar later moet het pand van 90.000 vierkante meter klaar zijn. De tweehonderd medewerkers gaan in ploegen werken. 

DSV is een van oorsprong Deens logistiek bedrijf dat op alle manieren goederen transporteert: over de weg, over water en door de lucht. Het bedrijf heeft kantoren in tachtig landen en 47.000 mensen in dienst. De jaaromzet bedroeg vorig jaar 10 miljard euro.

Impressie van het toekomstige gebouw van DSV op Welgelegen III
Volledig scherm
Impressie van het toekomstige gebouw van DSV op Welgelegen III © Gemeente Tholen
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement