Volledig scherm
De VVV in Sint Maartensdijk. © Google Maps

Kans op behoud van VVV-kantoor in Sint-Maartensdijk

SINT-MAARTENSDIJK - Is het fysieke VVV-kantoor iets uit het verleden? De gemeenteraad van Tholen is daar nog niet zo zeker van. Ze legt zich niet zomaar neer bij de sluiting van het kantoor in Sint-Maartensdijk.

De SP diende donderdag tijdens de raadvergadering een motie in die de voorziening aan de Markt mogelijk gaat redden. Ondanks dat steeds meer mensen hun toeristische informatie op internet vinden, draagt het VVV-kantoor volgens de socialisten ook nog altijd bij aan de promotie van Tholen.

Bij monde van voorzitter Henk Brinkman liet de ondernemersvereniging uit de smalstad onlangs weten de sluiting van het kantoor een wel heel verregaande maatregel te vinden. Hij ziet wel kansen om het toeristenkantoor op commerciële basis voort te zetten. De raad wil de ondernemers de kans geven om dat waar te maken. In een aangenomen motie van de SP staat dat de gemeente hen zal vragen om vóór de begrotingsbehandeling van november met een plan te komen. Op basis daarvan kan dan een definitieve keuze worden gemaakt over de toekomst van het VVV-kantoor.

Zoals de vlag er nu bij hangt, is de voorziening deze zomer voor het laatst geopend. Eind september gaat de deur definitief op slot. Als alternatief komen er digitale informatiepunten in Tholen-stad, Sint-Annaland en Sint-Maartensdijk. In de woonboulevard in Poortvliet staat al zo'n punt.

De komst van een inspiratiecentrum op Tholen, dat een alternatief voor het VVV-kantoor zou kunnen zijn, lijkt vooralsnog niet aan de orde. Bij dat plan was onder meer de ZLTO betrokken. Volgens de gemeente zorgen de hoge exploitatiekosten ervoor dat het plan voorlopig niet wordt uitgevoerd.