Volledig scherm
© Andréas van Lit

Jolanda van de Wege is de nieuwe dirigent van jongerenkoor Hananja

THOLEN - Bram Bout uit Tholen heeft officieel afscheid genomen van jongerenkoor Hananja dat hij 11 jaar lang heeft gedirigeerd. Jolanda van de Wege is de nieuwe dirigent.

Onder leiding van Bout (55) heeft het jongerenkoor meer dan 60 uitvoeringen gegeven. Ook heeft Hananja onder zijn leiding twee cd’s opgenomen. Elke woensdagavond dirigeerde Bout het jongerenkoor in de Rehobothkerk in Tholen. Eind vorig jaar besloot hij te stoppen als dirigent vanwege het leeftijdsverschil tussen hemzelf en de leden. Deze week heeft hij het dirigentschap overgedragen aan Jolanda van de Wege (26) uit 's-Gravenpolder. 

Bram Bout blijft wel dirigent bij het Duivelands mannenkoor in Oosterland en (sinds kort) bij het mannenkoor Jeduthun in Krabbendijke. De samenwerking tussen het jongerenkoor Hananja en Bout blijft voorlopig nog wel. Bij de uitvoeringen die het koor op 5 april in Tholen en 20 april in Waarde geeft zal hij het koor vanachter het orgel begeleiden. De uitvoeringen zullen in het licht staan van Passie en Pasen.

Volledig scherm
© Andréas van Lit
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement