Jeugdraad Bergen op Zoom: kruising bij 't Rijks moet veiliger

VideoBERGEN OP ZOOM - De Jeugdraad Bergen op Zoom wil dat de onoverzichtelijke verkeerssituatie nabij scholengemeenschap 't Rijks wordt aangepakt. In een ongevraagd advies aan het gemeentebestuur breekt de Jeugdraad een lans voor verkeersdrempels tegen hardrijders en de inzet van verkeersregelaars.

De Jeugdraad is in actie gekomen naar aanleiding van een ongeval bij de splitsing Halsterseweg-Boerenverdriet-Burgemeester Stulemeijerlaan (bij benzinestation Texaco) waarbij een vrouw werd aangereden door een bus. Ook de oversteek van leerlingen van 't Rijks op de Stulemeijerlaan is problematisch: bestuurders gaan óf hard rijden om overstekende scholieren voor te zijn óf ze staan lang te wachten waardoor er opstoppingen ontstaan.

Nieuw ontwerp

Wethouder Yvonne Kammeijer herkent de problemen en wil wat doen. Maar het leggen van verkeersdrempels om automobilisten uit de richting Boerenverdriet af te remmen, ziet ze niet zitten. Op de Burgemeester Stulemeijerlaan rijden veel bussen en in die situatie zijn drempels volgens Kammeijer niet wenselijk of zelfs niet mogelijk. Het college van B en W verwacht meer heil van een 'grootschalige herinrichting' van het kruispunt nabij Texaco. In april en mei is daarom al gesproken met omwonenden en andere belanghebbenden. Naar aanleiding daarvan wordt momenteel gewerkt aan een ontwerp voor een 'nieuw' kruispunt. Kammeijer verwacht het voorlopig ontwerp eind augustus te presenteren. Voor die tijd wil ze nog met de Jeugdraad praten over mogelijke oplossingen.

Voor het inzetten van (meer) verkeersregelaars krijgt de Jeugdraad de wethoudershanden wel op elkaar.  Kammeijer zegt het in overleg met 't Rijks opnieuw aan te kaarten. 

Volledig scherm
Er wordt vaak hard gereden op de onoverzichtelijke kruising bij de Halsterseweg en Burgemeester Stulemeijerlaan nabij benzinestation Texaco in Bergen op Zoom. © Franka Van Der Rijt
Volledig scherm
Op de kruising bij 't Rijks in Bergen op Zoom komen de Halsterseweg, Boerenverdriet, Burgemeester Stulemeijerlaan en Noord- en Zuidzijde Zoom samen. © Franka Van Der Rijt