Volledig scherm
Hans en Jenny Goudzwaard; stoppen na 25 jaar met cafe 't Centrum in Poortvliet © Marcelle Davidse

Jenny en Hans Goudzwaard stoppen na 25 jaar met hun café 't Centrum in Poortvliet

POORTVLIET - Met een afscheidsweekend op 27 en 28 december nemen Hans en Jenny Goudzwaard binnenkort afscheid van ‘hun’ café 't Centrum in Poortvliet. 25 jaar nadat ze het openden, sluiten ze de zaak.

De twee zijn ook eigenaar van brasserie De Zeester bij Scherpenisse en willen meer tijd in die zaak steken. Daarnaast zijn ze begin dit jaar voor het eerst opa en oma geworden, zegt Jenny. ,,We willen we ook echt de tijd nemen om daar van te genieten."

Een paar jaar geleden stopten ze al met de bijbehorende snackbar vanwege een kapotte frietpan. Eind december sluit dus ook het café aan de Markt zijn deuren. ,,Natuurlijk zal het enorm wennen zijn en gaan we het café missen", zegt Hans. ,,Maar ik kijk ook uit naar dingen die ik de afgelopen jaren niet heb kunnen doen. Zo ben ik al 25 jaar niet op zaterdagmiddag op het voetbalveld geweest. Het lijkt me mooi om SPS weer eens te zien spelen, in plaats van achteraf mee te genieten van de verhalen in het café. En een 25-jarig bestaan is natuurlijk een hele mooie mijlpaal. Een goed moment om te stoppen.”