Volledig scherm
© iStock/Thinkstock

Jaar langer tbs voor man uit Sint-Maartensdijk

MIDDELBURG - De 74-jarige B. van ’t H. uit Sint-Maartensdijk moet nog een jaar langer tbs met dwangverpleging ondergaan; dat heeft de rechtbank in Middelburg vandaag bepaald. B. is destijds veroordeeld voor het in 1995 om het leven brengen van de toen 40-jarige Carla Aarts.

Van 't H. ontmoette Aarts in september 1995 in een café aan de Nederlands/Belgische grens. In zijn auto kregen ze ruzie over seks. Met een karatetrap verbrijzelde de man haar strottenhoofd, waarna ze overleed. Hij dumpte het stoffelijk overschot in een greppel bij het Spuikanaal in Bath. Een dag later vertelde hij haar moeder dat hij haar in Antwerpen was kwijtgeraakt. Na enkele weken vonden wandelaars het lichaam van het slachtoffer.

 Doordat de moeder van Carla het kenteken van zijn auto had genoteerd kon deze worden achterhaald. Van ’t H. werd in België aangehouden en aan Nederland uitgeleverd. Bij zijn elfde verhoor legde hij een bekentenis af.

In het extra jaar tbs kan er worden gewerkt aan de zelfstandigheid van Van 't H. en een mogelijke voorwaardelijke beëindiging van de dwangverpleging.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement